Prepaid simkaarten, een goedkope oplossing?

By | april 5, 2014

Een prepaid simkaart zorgt ervoor dat u nooit teveel betaald voor uw mobiele telefoongebruik en is erg aangenaam in het gebruik. Met een prepaid kaart kunt u mobiel bellen, sms’en en mobiel internetten. Dit laatste is niet bij iedereen bekend, maar met een prepaid kaart kunt u tegenwoordig ook voordelig mobiel internetten. Mobiel internet is in Nederland erg in opkomst en het is daarom belangrijk dat de mobiel telefoongebruiker ook weet dat dit mogelijk is met een prepaid simkaart.

Kortom: wat zijn de voordelen van een goedkope prepaid? Een prepaid is een goedkope manier om snel uw telefoon te kunnen gebruiken. U heeft er al voor €5,- en hierbij krijgt u dan ook nog vaak een extra euro’s gratis beltegoed. Bij Simyo is dit €2,50, bij HollandsNieuwe is dit €5,- en bij Tele2 zelfs €15,-. Goedkoop en snel dus, maar dan hebben we het grootste voordeel van een prepaid kaart nog niet eens benoemd. Met zo’n goedkope simkaart kunt u namelijk al uw kosten gemakkelijk in de hand houden. Het is namelijk nodig dat er een bedrag op uw simkaart staat, om hiervoor te zorgen kunt u, nadat het geld van de eerste aanschaf is gebruikt, uw kaart opwaarderen zodat er weer genoeg ‘beltegoed’ op uw simkaart staat. Dit is tegenwoordig erg makkelijk om uit te voeren, u kunt dit gemakkelijk via uw telefoon doen of via internet. In sommige gevallen is het versturen van een smsje al genoeg.

Een prepaid simkaart of toch een abonnement?

Een prepaid kaart lijkt nu misschien uit bovenstaand verhaal de ideale oplossing, maar toch is kijken naar andere mogelijkheden nooit overbodig. Mocht u een redelijk vast mobiel telefoongebruik hebben dan kunt u ook kiezen voor een sim only abonnement. In het geval dat u namelijk al uw belminuten en MB’s gebruikt dan betaalt u minder geld per maand dan via een prepaid simkaart. Een sim only abonnement geeft u namelijk in dit geval schaalvoordeel. Bekijk dus ook deze mogelijkheden eens voor de goedkoopste oplossing voor u.

Geef een reactie