Online verzekering afsluiten voor ZZP’er

By | april 30, 2014

Als zzp’er hebt u bewust gekozen voor vrijheid en onafhankelijkheid. U brengt de dag het liefst ondernemend door met het werven en uitvoeren van opdrachten. Dat is immers uw inkomstenbron. Ondernemen is risico nemen, maar voor veel risico’s die u loopt kunt u zich verzekeren. Of het nu gaat om diefstal, wanbetalers of aansprakelijkheid.

Daarnaast bent u als zzp’er niet automatisch verzekerd voor bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid en is er niet automatisch een oudedagsvoorziening geregeld. Dat moet u zelf regelen.

Aansprakelijkheid en rechtsbijstand

Aansprakelijkheidsverzekering

Als zelfstandige met een eenmanszaak bent u hoofdelijk aansprakelijk voor alle kosten. Hoofdelijk aansprakelijk betekent dat ook uw privévermogen gevorderd kan worden als u niet tijdig aan uw financiële verplichtingen kunt voldoen. Normaal gesproken logisch: dit is het risico van de ondernemer! U weet dat u dit risico loopt. Maar er zijn ook risico’s die vooraf echt onmogelijk zijn te overzien. Wie betaalt de kosten als u langskomt voor een offertegesprek, en u stoot per ongeluk een duur schilderij van de wand? Of wanneer pas jaren later blijkt dat uw producten slecht zijn voor de volksgezondheid? Hiervoor kunt u een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Die vergoedt schade als gevolg van schadeclaims voor het beschadigen van andermans zaken, het toebrengen van letsel en productaansprakelijkheid. Ook schadeclaims die voortvloeien uit de uw privésituatie zijn gedekt. Handig en voordelig, want hiervoor hoeft u dus geen aparte verzekering meer af te sluiten. De aansprakelijkheidsverzekering geldt voor uw eenmanszaak, u, uw partner, uw kinderen (inwonend of voor studie uitwonend) én uw huisdieren.

U bent verzekerd tegen schadeclaims tot € 1.250.000

Rechtsbijstandverzekering

Bij juridische problemen met leveranciers, klanten en opdrachtgevers is een goede rechtsbijstandverzekering onontbeerlijk. Voor juridische bijstand bent u vaak genoodzaakt een advocaat in te schakelen die al gauw € 150 per uur vraagt. Dus dat kan snel in de papieren lopen. Deze kosten moet u zelf betalen, of u de zaak nu wint of verliest. Met de ASR Rechtsbijstandverzekering krijgt u deskundige hulp wanneer u die nodig heeft. Bij juridische conflicten wordt de expertise ingeroepen van DAS rechtsbijstand, een onafhankelijke en professionele organisatie. Daarmee bent u zeker van betrouwbare rechtsbijstand.

Ook bent u privé verzekerd van juridische bijstand. De rechtsbijstandverzekering geldt dan voor u en uw gezin. Dus mocht de buurman zomaar de schutting weghalen of wordt de keuken niet goed geplaatst, dan kunt u een beroep doen op deze verzekering.

In de rechtsbijstandverzekering zit ook een incassoservice. Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over klanten of opdrachtgevers die niet betalen. Samen met gerenommeerde gerechtsdeurwaarders zorgen wij ervoor dat u uw geld krijgt. Ook kunt u gebruik maken van onze online incassoservice. Doorloop nu de betaalversneller op asrverzekeringen.nl/incassoservice en kijk wat u kunt doen om facturen sneller betaald te krijgen.

Beroepsaansprakelijkheid

Vergoedt schade als gevolg van beroepsfouten waaruit vermogensschade kan ontstaan. Afhankelijk van uw beroep kan het verstandig zijn om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Uw verzekeringsadviseur kan u daarbij verder adviseren.

Wonen 

Woonhuis- en Inboedelverzekering

Wat er ook gebeurt in of rondom uw woning, garage of schuur, met de woonhuis- en inboedelverzekering van ASR Verzekeringen bent u prima verzekerd tegen alle voorkomende gevallen van schade. Deze Woonhuis en Inboedelverzekering zijn geïndexeerde verzekeringen. Dat houdt in dat uw verzekeringen automatisch meegroeien met prijsstijgingen. De verzekerde bedragen blijven dus op peil. En door de snelle schadeafhandeling kunt u de inboedel direct vervangen en schade aan uw woning snel (laten) herstellen.

Herstel aan woning en inboedel

Met deze Woonhuis en Inboedelverzekering heeft u de meest complete dekking en zijn onder andere diefstal, vernieling, brand, waterschade, schroei- en smeltschade volledig gedekt. Dat geldt ook voor extra voorzieningen die u aan uw woning hebt aangebracht. Zelfs spullen van anderen die in uw woning staan, zijn meeverzekerd.

Extra zekerheid

Kostbare inboedel (denk aan een videocamera of laptop) die zich in uw woning bevindt, is standaard meeverzekerd op de inboedelverzekering. U trekt er echter ook op uit met deze kostbare spullen. Tegen een geringe premietoeslag kunt u hiervoor de buitenhuisdekking meeverzekeren. In dat geval geldt de dekking van de inboedelverzekering ook als deze kostbaarheden zich buiten de woning bevinden. U bent altijd goed verzekerd met een all risk-dekking. En bij het woonhuis is glas altijd standaard meeverzekerd.

Afgestemd op zzp’ers

Zowel de woonhuis- als de inboedelverzekering zijn op uw situatie als zzp’er afgestemd. Dit betekent dat bij de inboedelverzekering uw zakelijke inboedel (kantoorinventaris, gereedschappen, materialen voor beroepsuitoefening) standaard is meeverzekerd tot een bedrag van € 7.500. Wel zo handig, want daar hoeft u dus geen aparte inventarisgoederenverzekering voor af te sluiten. Tegen meerpremie kunt u zelfs een bedrag tot € 50.000 op uw inboedelverzekering meeverzekeren. Mocht u boven dit bedrag uitkomen dan is een aparte inventarisgoederenverzekering verstandig. Uw adviseur kan u hierover meer vertellen.

Heeft u in uw woonhuis een ruimte ingericht voor uw zakelijke activiteiten in de vorm van een kantoorruimte of praktijkruimte? Dan is deze ook meeverzekerd op de woonhuisverzekering. Pas als u gebouwen op andere locaties heeft voor bijvoorbeeld opslag van voorraad, moet u deze apart verzekeren op een bedrijfsgebouwenverzekering.

. Bedrijfsschadeverzekering
. Inventaris-/goederenverzekering c.q. roerende zaken . Doorlopende reisverzekering
. Woonhuisverzekering
. Bedrijfsgebouwenverzekering


Verkeer

Autoverzekering (en bestelautoverzekering) 

De ASR Autoverzekering is ideaal voor u als zzp’er. Hij biedt namelijk dekking voor zowel het particuliere als het zakelijke gebruik van uw auto. Tevens kunt u korting krijgen op een tweede gezinsauto (dit geldt alleen voor personenauto’s) en/of motor in uw gezin. U bent wettelijk verplicht een verzekering af te sluiten voor schade die u met uw auto aan anderen kunt toebrengen: de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast biedt ASR Verzekeringen verschillende cascoverzekeringen voor schade aan uw auto.

. Casco Beperkt: verzekert schade aan uw auto door onder meer brand en diefstal.
. Casco Compleet: dekt vrijwel alle schadeoorzaken. Voor nieuwe auto’s biedt deze verzekering het eerste jaar een uitstekende nieuwwaarderegeling (dit geldt alleen voor personenauto’s). 

Uitbreiding

U kunt uw Autoverzekering uitbreiden met:

. Ongevallen Inzittenden: geeft een uitkering indien u of andere inzittenden bij een ongeval blijvend letsel oplopen of overlijden, ongeacht wie er aansprakelijk is.
. Schadeverzekering Inzittenden: daarmee is elke passagier verzekerd tegen letsel en materiële schade.
. Rechtsbijstand: bijstand bij het verhalen van schade en contractuele en strafrechtelijke geschillen (afhankelijk van keuze).

Eigenvervoerverzekering

Vergoedt schade door verlies of beschadiging van zaken die u zelf vervoert. Heeft u uw materialen opgeslagen in uw bestelauto en worden deze gestolen, dan is dat met deze verzekering gedekt. Bij het afsluiten van een eigenvervoerverzekering in combinatie met een bestelautoverzekering krijgt u 5% extra korting op de premie van een bestelautoverzekering. Dat is mooi meegenomen!

Bedrijfsschadeverzekering 

De bedrijfsschadeverzekering dekt derving van brutowinst (netto winst en doorgaande vaste lasten) als gevolg van een schade door brand of een andere gedekte gebeurtenis aan bedrijfsgebouwen, inventaris of goederen. Uw verzekeringsadviseur kan u adviseren of deze verzekering voor u noodzakelijk is.

Doorlopende reisverzekering 

De Doorlopende Reisverzekering van ASR Verzekeringen verzekert u het hele jaar van reisgemak. Zowel voor zakelijke als privéreizen. Handig. Want ook als u een last minute boekt, weet u dat u goed verzekerd op reis gaat. U sluit de verzekering af voor uzelf en het hele gezin. En u kiest voor dekking alleen in Europa of wereldwijd. Zo compleet als u wilt.

Bij de Doorlopende Reisverzekering kunt u zelf bepalen wat u extra verzekert:

. Geneeskundige kosten.
. Bagage: beschadiging, diefstal of verlies van uw bagage.
. Extra kosten door pech onderweg: vervangend vervoer en/of verblijf.
. Annulering: annulering, vertraging of voortijdige beëindiging van uw reis.
. Automobilistenhulp: hulp langs de weg en repatriëring van auto en bagage.

Geef een reactie